Ajankohtaista

Yritysrahoitusta haettiin maaseuturahastosta aiempaa vilkkaammin - ajankohtaiskatsaus ilmestynyt!

Posted 13.04.2018

 

Maaseuturahastosta myönnettiin aiempaa enemmän rahoitusta maaseudun yrityksille vuonna 2017. Yritysrahoitusta myönnettiin yhteensä 5,12 miljoona euroa vuonna 2017.

-Yritysten rahoituksen haku on vilkastunut viime vuonna. Yritysrahoitusta on vielä runsaasti jäljellä, joten hautumassa olevien ideoiden kanssa kannattaa lähteä liikkeelle. Yritystuella on sysäysvaikutus, sillä se helpottaa kokonaisrahoituksen löytymistä. Jatkossakin autamme kasvuhakuisia yrityksiä niiden kehittämisponnistuksissa, ELY-keskuksen yritystutkija Pekka Stjerna kertoo.

Lue lisää »

Yritys-Veturi-rahoituksen haku 13.4. asti käynnissä -toimi nopeasti!

Posted 11.04.2018

Ylä-Savon Veturi ry:n Yritys-Veturi-rahoituksen haku on käynnissä 13.4. saakka. Yritys-Veturi-rahoitus on tarkoitettu mikroyritysten pieninvestointeihin 100-1000€. Rahoitusta voi saada esim. laitteisiin, rakentamiseen tai koulutukseen. 

Lue lisää »

Yrittävä Maaseutu - lehti ilmestynyt!

Posted 05.04.2018

Yrittävä Maaseutu -lehti on Itä- ja Keski-Suomen ELY-keskusten yhteinen lehti, jossa nostetaan esille maaseudun yritysten menestystarinoita. Lehdessä kerrotaan esimerkkejä, joissa maaseuturahasto on ollut mukana. Pohjois-Savossa rahoituksen avulla on kehitetty mm. seikkailupuistoa, konditoriaa ja lasten- ja nuortenkotia. Lue lisää Yrittävä Maaseutu -lehdestä!

Lue lisää »

Seuraa HighwaySavon lehtikirjoituksia - lue uusin kolumni!

Posted 28.03.2018

HighwaySavon kirjoituksia ilmestyy kuukausittain Uusi Savo-lehdessä HighwaySavon matkassa -kolumnissa ja Iisalmen Sanomien Kolmikantaa-blogissa. Uusimmassa Uusi Savo-lehdessä valotetaan nuorten ajatuksia työllisyydestä ja tulevaisuudesta kotiseudullaan. 

Lue lisää »

Vatanen kiinnostui savolaisnuorten tulevaisuuskuvista - uusi video!

Posted 26.03.2018

HighwaySavo julkaisi videon, jossa haastatellaan savolaisia opiskelijoita heidän tulevaisuuskuvistaan. Sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen vieraili Varkaudessa Savon ammattiopiston ja Savonian yhteisellä kampuksella. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=uwfjEAuhUnY (upotettavissa nettisivuille) nostetaan esiin, mitä nuoret ajattelevat työllistymismahdollisuuksistaan ja tulevaisuudestaan Pohjois-Savossa.

Lue lisää »

Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset lähettämään videoterveiset

Posted 15.02.2018

Näyttelijä Jussi Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset, jotka ovat saaneet maaseuturahastosta rahoitusta lähettämään Vataselle videotervehdyksen sosiaalisessa mediassa. Katso Vatasen videohaaste, jonka voi upottaa myös nettisivuille: https://www.youtube.com/watch?v=sslC50MLUmE

Lue lisää »

Maaseuturahasto yhteistyöhön Jussi Vatasen kanssa

Posted 20.12.2017

Maaseuturahasto aloittaa Pohjois-Savossa viestinnällisen yhteistyön näyttelijä Jussi Vatasen kanssa. Viestinnällistä yhteistyötä tullaan tekemään kevään 2018 aikana.

-Esille nostetaan maaseuturahaston monipuoliset mahdollisuudet niin yrittäjille kuin yhdistyksille. Uusilla avauksilla tuodaan esiin myös maaseuturahaston vaikutuksia ja innovaatioita, joita meiltä viedään kansainvälisillekin areenoille. Yksi esimerkki innovaatiosta on lumisoutulaite, jolle povataan kansainvälisiä vientimarkkinoita, kertoo HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen.

Lue lisää »