Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ajankohtaista

Verkkosivut uudistuvat keväällä 2019

Posted 2.5.2019

HighwaySavo-verkkosivusto uudistetaan kevään 2019 aikana. Sivusto mm. siirtyy WordPress-alustalle ja sisältöjä uudistetaan. Uusi sivusto tuo entistäkin paremmin esiin maaseuturahastosta tukea saaneiden pohjoissavolaisten yritysten ja yleishyödyllisten yhdistysten menestystarinoita, sekä kertoo rahoitusmahdollisuuksista.

Lisätietoja, tiedottaja Jaana Rissanen, HighwaySavo-hanke, 050 527 9943, jaana.rissanen@mansikkary.fi

Read the rest of this entry »

HighwaySavo-hanke viestii maaseuturahastosta ja innostaa uusia toimijoita

Posted 5.2.2019

HighwaySavo on Pohjois-Savon Leader-ryhmien yhteinen viestintähanke. Hankkeen tavoitteena on viestiä maaseuturahaston mahdollisuuksista ja tuloksista, sekä innostaa uusia toimijoita mukaan maaseudun kehittämiseen. 

Read the rest of this entry »

WANTED - Tiedottaja

Pohjois-Savon parhaat Leader-teot palkittiin

Posted 1.11.2018

Palkituilla Leader-teoilla kyläuutisia eetteriin, virikkeitä ikääntyneille ja kopsetta kaviouralle.

Read the rest of this entry »

Jussi Vatanen haastattelee: 400 000 hifikaiutinta maailmalle Karttulasta

Posted 22.8.2018

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee karttulalaisia Ergo Kalusteet Oy:n yrittäjiä Harri Holopaista ja Pekka Venäläistä maaseuturahaston yritysrahoituksesta. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=DJ8FJtZFfuw nostetaan esiin rahoituksen mahdollisuuksia yrittäjille ja kurkistetaan kulissien taakse, miten maailmalle lähteviä huipputuotteita kuten hifikaiuttimia valmistetaan.

Read the rest of this entry »

Jussi Vatanen kysyy kesästä: Rene Rinnekangas veisi Suomesta mökkikokemuksen ulkomaille

Posted 21.6.2018

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee iisalmelaista olympiatason lumilautailija Rene Rinnekangasta Suomen kesästä ja suomalaisesta ruuasta. Videolla nostetaan esiin kesäinen mökki- ja luontokokemus, suomalainen ruoka ja valotetaan Rinnekankaan kesäsuunnitelmia. Vatasella on myös ehdotus Rinnekankaalle ensi kesää varten.

Read the rest of this entry »

Asiakaspalvelu on Leader-ryhmien ehdoton vahvuus

Posted 19.6.2018

Pohjois-Savon Leader-ryhmät ovat toteuttaneet asiakastyytyväisyyskyselyn tällä ohjelmakaudella tukipäätöksen saaneille hanke- ja yritystoimijoille. 75 % antoi Leader-ryhmien asiakaspalvelulle arvosanan kiitettävä ja 67 % arvioi, ettei hanke tai investointi olisi toteutunut ilman Leader-rahoitusta.

-Henkilökohtainen ja asiantunteva asiakaspalvelu on Leader-ryhmien ehdoton vahvuus. Monelle toimijalle Leader-tuki on yksi harvoista kanavista saada julkista rahoitusta. Tarvetta on varsinkin matalan kynnyksen rahoitukselle esimerkiksi harrastustoimintaan ja mikroyritysten pieniin investointeihin, kertoo Ylä-Savon Veturin toiminnanjohtaja Sari Hyttinen.

Read the rest of this entry »

Seuraa HighwaySavon lehtikirjoituksia - lue uusin kolumni!

Posted 31.5.2018

HighwaySavon kirjoituksia ilmestyy kuukausittain Uusi Savo-lehdessä HighwaySavon matkassa -kolumnissa. Uusimmassa Uusi Savo-lehdessä pohditaan talkootyön merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. 

Read the rest of this entry »

Terveiset Vataselle lähetti yli 30 yhteisöä ja yritystä

Posted 9.5.2018

Maaseuturahaston Terveiset Vataselle -kampanjaan osallistui yli 30 yhteisöä ja yritystä. Puolet osallistujista oli Pohjois-Savosta. Arpaonni napsahti myös Savoon, sillä Varkaus Racing Team voitti arvonnassa Jopon. Eurooppa-päivänä Jopoa vastaanottamassa olivat Varkaus Racing Teamista puheenjohtaja Sakari Häyrinen ja nuoria harrastajia.Katso Varkaus Racing Teamin video: https://www.youtube.com/watch?v=AhIcTCE-rtU 


-Onpa hienoa, että onnetar suosi meitä. Saimme rahoitusta Speedway-stadionin ilmaturvalaitojen hankintaan, mikä mahdollistaa Euroopan mestaruustason kilpailujen järjestämisen ainoana Suomessa, Häyrinen kertoo.

Jopo tullaan tuunaamaan Varkaus Racing Teamin väreihin kesän aikana.

-Ajateltiin, että arvotaan Jopo 11.8. järjestettävässä alle 19-vuotiaiden Speedway Euroopan mestaruusfinaalissa Varkaudessa, eli kannattaa tulla paikalle. Tiedä vaikka voittaisi Jopon, Häyrinen virnistää.

Jussi Vatanen kiittää terveisistä ja on iloinen, että myös Sukeva, Vatasen kotikylä, vastasi haasteeseen.
-Olin iloinen, että myös Sukeva vastasi haasteeseen. Sukeva on mukana kirkonkylien kehittämishankkeessa ja nimenomaan esimerkkinä siitä, miten hyvin asiat siellä on hoidettu ja miten paikallisyhteisön voima näkyy hyvinvointina ihmisten arjessa, Vatanen iloitsee.  Katso Vatasen video: https://www.youtube.com/watch?v=aTjK2s71bG8 

Terveisissä Vataselle kävi ilmi, että maaseuturahaston avustuksella on mm. rakennettu leikki- ja liikuntapuistoja, kunnostettu laitureita, käyty ulkomailla hakemassa uutta oppia nuorille, saatu yritystoimintaan kunnostettua tai rakennettua tiloja, tehty investointeja ja myös käyty kansainvälisillä messuilla. Lisäksi yritysryhmät ovat saaneet apua yhdessä markkinointiin ja nuorten yritteliäisyyttä ja yritysten perustamista on kannustettu. 

Read the rest of this entry »

Ilmoittaudu Älykäs kylä-kilpailuun viimeistään 30.8. 2018

Posted 4.5.2018

Nyt etsitään Suomen älykkäintä kylää - sellaista, joka aikoo pärjätä tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Mukaan hakeminen Suomen älykkäin kylä –kokonaisuuteen kannattaa, koska tarjolla on sparrausta ja vinkkejä, vertaistukea ja –oppimista sekä näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Read the rest of this entry »