Ajankohtaista

WANTED - Tiedottaja

Pohjois-Savon parhaat Leader-teot palkittiin

Posted 01.11.2018

Palkituilla Leader-teoilla kyläuutisia eetteriin, virikkeitä ikääntyneille ja kopsetta kaviouralle.

Lue lisää »

Jussi Vatanen haastattelee: 400 000 hifikaiutinta maailmalle Karttulasta

Posted 22.08.2018

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee karttulalaisia Ergo Kalusteet Oy:n yrittäjiä Harri Holopaista ja Pekka Venäläistä maaseuturahaston yritysrahoituksesta. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=DJ8FJtZFfuw nostetaan esiin rahoituksen mahdollisuuksia yrittäjille ja kurkistetaan kulissien taakse, miten maailmalle lähteviä huipputuotteita kuten hifikaiuttimia valmistetaan.

Lue lisää »

Jussi Vatanen kysyy kesästä: Rene Rinnekangas veisi Suomesta mökkikokemuksen ulkomaille

Posted 21.06.2018

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee iisalmelaista olympiatason lumilautailija Rene Rinnekangasta Suomen kesästä ja suomalaisesta ruuasta. Videolla nostetaan esiin kesäinen mökki- ja luontokokemus, suomalainen ruoka ja valotetaan Rinnekankaan kesäsuunnitelmia. Vatasella on myös ehdotus Rinnekankaalle ensi kesää varten.

Lue lisää »

Asiakaspalvelu on Leader-ryhmien ehdoton vahvuus

Posted 19.06.2018

Pohjois-Savon Leader-ryhmät ovat toteuttaneet asiakastyytyväisyyskyselyn tällä ohjelmakaudella tukipäätöksen saaneille hanke- ja yritystoimijoille. 75 % antoi Leader-ryhmien asiakaspalvelulle arvosanan kiitettävä ja 67 % arvioi, ettei hanke tai investointi olisi toteutunut ilman Leader-rahoitusta.

-Henkilökohtainen ja asiantunteva asiakaspalvelu on Leader-ryhmien ehdoton vahvuus. Monelle toimijalle Leader-tuki on yksi harvoista kanavista saada julkista rahoitusta. Tarvetta on varsinkin matalan kynnyksen rahoitukselle esimerkiksi harrastustoimintaan ja mikroyritysten pieniin investointeihin, kertoo Ylä-Savon Veturin toiminnanjohtaja Sari Hyttinen.

Lue lisää »

Seuraa HighwaySavon lehtikirjoituksia - lue uusin kolumni!

Posted 31.05.2018

HighwaySavon kirjoituksia ilmestyy kuukausittain Uusi Savo-lehdessä HighwaySavon matkassa -kolumnissa. Uusimmassa Uusi Savo-lehdessä pohditaan talkootyön merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. 

Lue lisää »

Terveiset Vataselle lähetti yli 30 yhteisöä ja yritystä

Posted 09.05.2018

Maaseuturahaston Terveiset Vataselle -kampanjaan osallistui yli 30 yhteisöä ja yritystä. Puolet osallistujista oli Pohjois-Savosta. Arpaonni napsahti myös Savoon, sillä Varkaus Racing Team voitti arvonnassa Jopon. Eurooppa-päivänä Jopoa vastaanottamassa olivat Varkaus Racing Teamista puheenjohtaja Sakari Häyrinen ja nuoria harrastajia.Katso Varkaus Racing Teamin video: https://www.youtube.com/watch?v=AhIcTCE-rtU 


-Onpa hienoa, että onnetar suosi meitä. Saimme rahoitusta Speedway-stadionin ilmaturvalaitojen hankintaan, mikä mahdollistaa Euroopan mestaruustason kilpailujen järjestämisen ainoana Suomessa, Häyrinen kertoo.

Jopo tullaan tuunaamaan Varkaus Racing Teamin väreihin kesän aikana.

-Ajateltiin, että arvotaan Jopo 11.8. järjestettävässä alle 19-vuotiaiden Speedway Euroopan mestaruusfinaalissa Varkaudessa, eli kannattaa tulla paikalle. Tiedä vaikka voittaisi Jopon, Häyrinen virnistää.

Jussi Vatanen kiittää terveisistä ja on iloinen, että myös Sukeva, Vatasen kotikylä, vastasi haasteeseen.
-Olin iloinen, että myös Sukeva vastasi haasteeseen. Sukeva on mukana kirkonkylien kehittämishankkeessa ja nimenomaan esimerkkinä siitä, miten hyvin asiat siellä on hoidettu ja miten paikallisyhteisön voima näkyy hyvinvointina ihmisten arjessa, Vatanen iloitsee.  Katso Vatasen video: https://www.youtube.com/watch?v=aTjK2s71bG8 

Terveisissä Vataselle kävi ilmi, että maaseuturahaston avustuksella on mm. rakennettu leikki- ja liikuntapuistoja, kunnostettu laitureita, käyty ulkomailla hakemassa uutta oppia nuorille, saatu yritystoimintaan kunnostettua tai rakennettua tiloja, tehty investointeja ja myös käyty kansainvälisillä messuilla. Lisäksi yritysryhmät ovat saaneet apua yhdessä markkinointiin ja nuorten yritteliäisyyttä ja yritysten perustamista on kannustettu. 

Lue lisää »

Ilmoittaudu Älykäs kylä-kilpailuun viimeistään 30.8. 2018

Posted 04.05.2018

Nyt etsitään Suomen älykkäintä kylää - sellaista, joka aikoo pärjätä tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Mukaan hakeminen Suomen älykkäin kylä –kokonaisuuteen kannattaa, koska tarjolla on sparrausta ja vinkkejä, vertaistukea ja –oppimista sekä näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Lue lisää »

Terveiset Vataselle -kampanjan arvonnan voittaja julkistetaan 9.5.

Posted 03.05.2018

Terveiset Vataselle -kampanja päättyi 30.4. ja erilaisia tervehdyksiä yrittäjiltä ja yhteisöiltä saapui määräaikaan mennessä yli 30 kpl. Kiitokset kaikille osallistujille! Maaseutuverkosto arpoi voittajan ja kyseiselle taholle on ilmoitettu asiasta tänään. Jopo luovutetaan 9.5. Eurooppa-päivänä ja voittaja paljastetaan samassa yhteydessä.

Lue lisää »

Yritysrahoitusta haettiin maaseuturahastosta aiempaa vilkkaammin - ajankohtaiskatsaus ilmestynyt!

Posted 13.04.2018

 

Maaseuturahastosta myönnettiin aiempaa enemmän rahoitusta maaseudun yrityksille vuonna 2017. Yritysrahoitusta myönnettiin yhteensä 5,12 miljoona euroa vuonna 2017.

-Yritysten rahoituksen haku on vilkastunut viime vuonna. Yritysrahoitusta on vielä runsaasti jäljellä, joten hautumassa olevien ideoiden kanssa kannattaa lähteä liikkeelle. Yritystuella on sysäysvaikutus, sillä se helpottaa kokonaisrahoituksen löytymistä. Jatkossakin autamme kasvuhakuisia yrityksiä niiden kehittämisponnistuksissa, ELY-keskuksen yritystutkija Pekka Stjerna kertoo.

Lue lisää »