Ajankohtaista

Seuraa joulukalenteria 1.-24.12. ja arvaa joulupukki 18.12. mennessä!

Posted 04.12.2017

HighwaySavon joulukalenterissa 1.-24.12. esitellään maaseudun kehittäjiä ja yrittäjiä. Joulupukkia voi arvata 18.12. mennessä ja palkintona on paikallaisia jouluherkkuja. Joulukalenteri ilmestyy Instagram-tilillä @highwaysavo. Arvaa pukkia joko kuvan alle tai lähettämällä sähköpostia tiedottajalle hannakaisa.markkanen(at)mansikkary.fi.

Lue lisää »

Valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haku auki, teemana nuoriso

Posted 13.11.2017

Maa- ja metsätalousministeriö on avannut maaseutupolitiikan valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun vuodelle 2018. Hakuaika päättyy maanantaina 18.12.2017. Rahoitusta on haettavana yhteensä 510 000 euroa. Hankkeita rahoitetaan Maatilatalouden kehittämisrahaston Makeran varoista.

Lue lisää »

Lumohukka tuo luonnon sisätiloihin

Posted 25.10.2017

Lumohukka Oy tuottaa Green Care -palveluja ja vie luontoa heille, jotka eivät sinne enää itse kykene menemään. Yritys toimii Vieremältä käsin, mutta kalusto liikkuu ympäri Suomea.

Lue koko artikkeli tästä!

Lue lisää »

Seuraa HighwaySavon lehtikirjoituksia - lue uusin kolumni!

Posted 25.10.2017

HighwaySavon kirjoituksia ilmestyy kuukausittain Uusi Savo-lehdessä HighwaySavon matkassa -kolumnissa ja Iisalmen Sanomien Kolmikantaa-blogissa. Uusimmassa Uusi Savon kolumnissa pohditaan maaseudun kehittämistä ja sitä, miten se kuuluu kaikille.

Lue lisää »

Kunnan muutosturva on uudistumiskyky

Posted 11.10.2017

Kuntien tulevaisuus oli aiheena Tervon, Vesannon, Suonenjoen, Rautalammin, Pielavesi ja Keiteleen kunnan luottamusmiehille järjestetyssä illassa. Jaana Utti Takomo Oy:stä käsitteli aihetta raikkaalla ja reippaalla otteella.

Lue lisää: Kunnan muutosturva on uudistumiskyky

Lue lisää »

Maaseuturahasto kiinnosti Kiuruvedellä

Posted 05.10.2017

Ylä-Savon Veturi ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yrityspalvelut olivat mukana yrittäjäpäivässä Kiuruvedellä. Päivässä oli tarjolla tietoa niin yritysrahoituksesta kuin koulutuksesta ja työmahdollisuuksista. Lue koko artikkeli tästä!

Lue lisää »

Monialayrittäjyys maaseudulla - Antti Heikkisen ajatuksia

Posted 05.09.2017

Antti Heikkinen kirjoitti kolumnin monialayrittäjyydestä maaseudulla. Kulttuurin sekatyömies Heikkinen kirjoittaa otsikolla "Kaikki alkaa kiitoksesta"  

"Pyysivät kirjoittamaan monialayrittäjyydestä maaseudulla. Se on sinänsä somaa, koska minähän en ole yrittäjä. Olen free lancer ja vaikka monet ovat kehottaneet, en ole tullut ainakaan vielä pistäneeksi omaa yritystä pystyyn. Kyllä se varmasti asioita helpottaisi, mutta minä olen vähän huithapeli ja yrittäjän on oltava jämpti eläjä."

Lue koko kolumni blogista tai HighwaySavon lehdestä s. 23. 

Lue lisää »

HighwaySavon maaseutulehti ilmestynyt - luettavissa myös verkossa

Posted 04.09.2017

HighwaySavon maaseutulehti 2017 on ilmestynyt ja on myös luettavissa verkkoversiona. Lehteä on saatavissa Mansikka ry:n, Kalakukko ry:n, Ylä-Savon Veturi ry:n toimistoilta ja Pohjois-Savon ELY-keskuksesta. Lehdessä esitellään maaseudun yrittäjyyttä ja hyvinvointia, ja luodaan katseita tulevaisuuden maaseutuun. Lehti ilmestyi 1.9. ja se jaettiin valtakunnallisen Maaseutuparlamentin osallistujille.

Klikkaa lukemaan: HighwaySavo-maaseutulehti 2017

Lue lisää »

TIEDOTE: Pohjois-Savon Leader-ryhmät: Harvaan asuttu maaseutuhuomioitava maakuntauudistuksessa

Posted 05.06.2017

Pohjois-Savon Leader-ryhmät tapasivat kansanedustajia Leppävirralla

Pohjois-Savon Leader-ryhmät peräänkuuluttavat harvaan asutun maaseudun huomioimista maakuntauudistuksessa. Asukkaiden osallisuus ja palvelujen säilyminen nousivat erityisesti keskusteluissa esiin kansanedustajatapaamisessa. 

Lue lisää »

Pirtsakista palveluita yksityisille ja yrityksille

Posted 08.05.2017

Osuuskunta Pirtsakin avajaisia vietetään tänään klo 16 saakka Suonenjoella entisen postin talossa.
-Ensimmäiset vieraat olivat ovella kysymässä palveluita jo ennen ovien avautumista. Suutarin palveluita on ainakin kaivattu, Hanne Seppälä kertoo. 

Lue lisää »