Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ilmoittaudu Älykäs kylä-kilpailuun viimeistään 30.8. 2018

Posted 4.5.2018

Nyt etsitään Suomen älykkäintä kylää - sellaista, joka aikoo pärjätä tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Mukaan hakeminen Suomen älykkäin kylä –kokonaisuuteen kannattaa, koska tarjolla on sparrausta ja vinkkejä, vertaistukea ja –oppimista sekä näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Mistä on kyse?

Kisassa haetaan Suomen älykkäintä kylää, mutta se on enemmän kuin vain kilpailu. Pikemminkin kyseessä on kehittämiskokonaisuus, jonka tarkoituksena on auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja palvelujen ja toimintapojen kehittämiseen ja luomiseen. 

Miksi kannattaa tulla  mukaan?

Lyhyesti: tarjolla on ohjausta, ideoita, vertaistukea, verkostoitumismahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ehkä tärkeimpänä tarjolla on vertaistukea: tarkoituksena on verkostoiduttaa kyliä niin, että ongelmia voidaan ratkoa myös yhdessä. Toisessa kylässä on ehkä keksitty jo ratkaisu siihen, mitä toisessa kylässä pähkäillään. Työkaluina kylän kehittämiseen ovat tarjolla kaikki EU-rahastojen (Maaseuturahasto, Euroopan aluekehitysrahasto, Euroopan sosiaalirahasto, Euroopan meri- ja kalatalousrahasto) mahdollisuudet. Myös muiden rahoittajien hankkeita voidaan yhdistää kokonaisuuteen. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.8. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Varhainen ilmoittautuminen kannattaa, jotta pääsee jo keväällä hyötymään kokonaisuudesta. Mukaan voi kuitenkin ilmoittautua aina elokuun 2018 loppuun saakka. Voittajakylä valitaan asiantuntevan raadin päätöksellä vuoden 2019 lopussa. Valinnassa kriteereinä ovat muun muassa palvelujen saatavuuden lisääntyminen ja tason nousu, idearikkaat ratkaisut ja aktiivisesti osallistuvien kyläläisten määrä.

Millainen on älykäs kylä?

Älykäs kylä on elinvoimainen, aktiivinen ja innovatiivinen. Suomen älykkäin kylä on siis sellainen, joka aktiivisesti ja älykkäästi, esimerkiksi digitalisuutta hyödyntäen, kehittää palvelujaan esimerkiksi seuraavilla aloilla: terveydenhuolto, koulutus, energiantuotanto, liikkuvuus, vähittäismyynti, harrastustoiminta, kulttuuri.  

Lisätietoja Maaseutuverkoston sivuilta