Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Seuraa HighwaySavon lehtikirjoituksia - lue uusin kolumni!

Posted 31.5.2018

HighwaySavon kirjoituksia ilmestyy kuukausittain Uusi Savo-lehdessä HighwaySavon matkassa -kolumnissa. Uusimmassa Uusi Savo-lehdessä pohditaan talkootyön merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. 

"Voinko olla avuksi?

Kysymys on yksinkertainen ja helppo, mutta kysymyksen esittäminen voi aika ajoin itse kullakin ontua. Tilastojen valossa suomalaiset auttavat toinen toisiaan ja ovat mukana vapaaehtoistoiminnassa. Vuonna 2015 joka kolmas kansalaisista ilmoitti tehneensä vapaaehtoistyötä neljän viimeksi kuluneen viikon aikana. Eniten vapaaehtoistunteja tehtiin lasten, kulttuurin ja liikunnan parissa.

Myös kylillä tehdään paljon vapaaehtoistyötä tai tuttavallisemmin talkootyötä. Talkootyöllä järjestetään vuosittaisia Avoimet Kylät -tapahtumia 9.6. Pohjois-Savossa ja koko Suomessa. Maaseuturahoitus on vuonna 2017 liikuttanut suomalaisia talkootyössä puoli miljoonaa tuntia. Jos tälle tuntimäärälle lasketaan hinta (15€/h), on se yhteensä 7,5 miljoonaa euroa. Se on esimerkiksi yhteenlaskettuna Suonenjoen, Vesannon, Tervon ja Rautalammin noin kahden vuoden toimintamenot, jotka budjetoidaan kirjastoon, kansalaisopistoon, raittius-, nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimeen."

 

Lue koko kolumni:

Voinko olla avuksi?