Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vatanen kiinnostui savolaisnuorten tulevaisuuskuvista - uusi video!

Posted 26.3.2018

HighwaySavo julkaisi videon, jossa haastatellaan savolaisia opiskelijoita heidän tulevaisuuskuvistaan. Sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen vieraili Varkaudessa Savon ammattiopiston ja Savonian yhteisellä kampuksella. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=uwfjEAuhUnY (upotettavissa nettisivuille) nostetaan esiin, mitä nuoret ajattelevat työllistymismahdollisuuksistaan ja tulevaisuudestaan Pohjois-Savossa.

- Savon tulevaisuus on riippuvainen paitsi nykyisistä myös tulevaisuuden savolaisista. Maaseudun nuorten tulevaisuuskuvia on tutkittu Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen toimesta 2014 ja 2016. Kummatkin tutkimukset osoittavat, että tulevaisuus maaseudulla kiinnostaa nuoria. Ja tämä ”katugallup” näyttäisi antavan samantyyppistä osviittaa, kertoo HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen.

Nykyiset nuoret ovat keskeisessä asemassa maaseudun tulevaisuuden kannalta.

- Oli hienoa huomata, että nuorilla on uskoa omaan työllistymiseen ja tulevaisuuteen Pohjois-Savossa. Ja keskusteluissa nuorten kanssa ilmeni, että moni oli löytänytkin työpaikan jo ennen valmistumistaan erityisesti ammatillisen koulutuksen puolella. Paikallisella koulutuksella on merkitystä myös maakunnan tulevaisuuden kannalta, sanoo Jussi Vatanen.

Video on kuvattu Varkauden kampuksella ja videolla esiintyvät nuoret opiskelevat Savon ammattiopistossa ja Savoniassa mm. rakennusalaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä energiatekniikkaa.