Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

TIEDOTE
22.8.2018

Jussi Vatanen haastattelee: 400 000 hifikaiutinta maailmalle Karttulasta

68% Suomen tavaraviennistä pohjautuu maaseudun tuotantohyödykkeisiin 

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee karttulalaisia Ergo Kalusteet Oy:n yrittäjiä Harri Holopaista ja Pekka Venäläistä maaseuturahaston yritysrahoituksesta. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=v0PH1tNR55Q nostetaan esiin rahoituksen mahdollisuuksia yrittäjille ja kurkistetaan kulissien taakse, miten maailmalle lähteviä huipputuotteita kuten hifikaiuttimia valmistetaan.

Maaseudulla sijaitsee 40% Manner-Suomen pk-yrityksistä. 68% Suomen tavaraviennistä (59,6 mrd) pohjautuu maaseudulta saataviin raaka-aineisiin ja tuotantohyödykkeisiin. Ergo Kalusteet Oy on Kuopion maaseutualueelta Karttulasta maailmalle ponnistava yritys, joka valmistaa mittatilaustyönä kalusteita asiakkaan ainutlaatuisiin tarpeisiin. Asiakkaina on kansainvälisiä yrityksiä ja myös paikallisia asiakkaita. Esimerkiksi Ritva-Liisa Pohjalaisen designtuotteita ja remontissa olleen Kuopion musiikkikeskuksen wc-kalusteita on myös tehty Karttulassa.

-Meidän kilpailuetu on ilman muuta laatu. Me valmistamme huipputuotteita huippuasiakkaille. Logistiikka pelaa nykypäivänä todella hyvin ja toimitamme tuotteet asiakkaille maaseudulta käsin. Olemme valmistaneet lähes 400 000 hifikaiutinta maailmalle parin kymmenen vuoden aikana, toteaa Ergo Kalusteet Oy:n toimitusjohtaja Harri Holopainen.

-On ollut hienoa seurata, miten huippulaatua valmistetaan Pohjois-Savon maaseudulla. Voisimme rohkeammin tuoda pienempiäkin menestyneitä yrityksiä esille maakunnastamme. Innovatiivisuus ei ole paikasta kiinni, vaan kehittämishalukkaita yrittäjiä riittää myös maaseudullakin ja rahoitusta on heille saatavilla, Vatanen sanoo.

Video on kuvattu Karttulassa Kuopion maaseutualueella Ergo Kalusteet Oy sijaitsee. Ergo Kalusteet Oy on saanut maaseuturahastosta investointitukea lähettämön rakentamiseen ELY-keskuksen kautta. Maaseudun yritysrahoituksen kohderyhmänä ovat pienet ja keskisuuret yritykset ja maatilat, jotka harjoittavat yritystoimintaa maatalouden ulkopuolella. Video on osa maaseuturahaston ja Vatasen viestinnällistä yhteistyötä.

Lue lisää yrityksen tarinasta: http://highwaysavo.fi/tarinoita-toimijoilta/2018/400-000-hifikaiutinta-maailmalle-karttulasta/

Lisätiedot ja Jussi Vatasen haastattelupyynnöt:

Hannakaisa Markkanen
HighwaySavo, tiedottaja
puh. 050 527 9943
hannakaisa.markkanen(at)mansikkary.fi

HighwaySavo viestii maaseudun rahoituksesta ja kehittämisestä Pohjois-Savossa.