Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Mediatiedote 20.12.2017
Julkaistavissa heti

Maaseuturahasto yhteistyöhön Jussi Vatasen kanssa Pohjois-Savossa

Viestinnällistä yhteistyötä tehdään kevään 2018 aikana

Maaseuturahasto aloittaa Pohjois-Savossa viestinnällisen yhteistyön näyttelijä Jussi Vatasen kanssa. Viestinnällistä yhteistyötä tullaan tekemään kevään 2018 aikana.

-Esille nostetaan maaseuturahaston monipuoliset mahdollisuudet niin yrittäjille kuin yhdistyksille. Uusilla avauksilla tuodaan esiin myös maaseuturahaston vaikutuksia ja innovaatioita, joita meiltä viedään kansainvälisillekin areenoille. Yksi esimerkki innovaatiosta on lumisoutulaite, jolle povataan kansainvälisiä vientimarkkinoita, kertoo HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen.

-Talouden nousun vaikutukset näkyvät Pohjois-Savossa yritysten investointien kasvuna. Maaseuturahaston yritystuilla voidaan tukea yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Investointituen lisäksi muun muassa yritysryhmähankkeella on mahdollista kehittää yritysten välistä yhteistyötä ja saada yrityskohtaista konsultointia, maaseutuyksikön päällikkö Juha Kaipiainen kertoo.

Näyttelijä Jussi Vatanen on Sonkajärveltä lähtöisin ja esiintynyt mm. uusimmassa Tuntematon Sotilas -elokuvassa ja Napapiirin sankarit 1-3 -elokuvissa.

-Kun on ollut jo pitemmän aikaa mukana useissa kotiseudun tapahtumissa, niin siksi varmaan tuntuukin, että tämä yhteistyö on sille luontaista jatkumoa. Tarkoituksena meillä on tietysti levittää sanaa rahaston tarjoamista mahdollisuuksista ja edistää positiivista pohjoissavolaista yhdessä tekemisen perinnettä, Vatanen kertoo. 

Yhteistyö aloitettiin videokuvauksilla Haapaniemen matkailussa Iisalmessa. Avustajina videolla toimivat mm. Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén, Eukonkannon MM-sprintin voittaja 2017 Joni Juntunen sekä Sukevan sulttaani Mika Hujanen. Video julkaistaan alkuvuodesta 2018.

-Videolla on luvassa savolaista menoa ja lumisoutulaitteellakin on oma osuutensa, mutta enempää en voi paljastaa, Vatanen jatkaa.

Lumisoutulaitteen keksijä Onni Nissinen on mielissään laitteen saamasta suosiosta.

-Se tullaan myös näkemään maakuntaviestin yhteydessä 18.2. Vieremällä, jolloin järjestetään myös maailman ensimmäiset lumisoudun näytöskisat, Nissinen kertoo.

Lisätiedot:
Hannakaisa Markkanen
HighwaySavo, tiedottaja
puh. 050 527 9943
hannakaisa.markkanen@mansikkary.fi