Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Yritysryhmän tuet

Ruokaelämyksiä-hankeessa tavoitteena kasvua yritysten yhteistyöllä

 

Ruokaelämyksiä-yritysryhmähanke on yksi esimerkki siitä, mitä yritysten välisellä yhteistyöllä voidaan saada aikaiseksi. Ruokaelämyksiä-hankkeen tavoitteena on parantaa yritysten yhteistyötä ja luoda uusia matkailupalvelupaketteja. Lisäksi yrityksillä on yrityskohtaisia kehittämistarpeita. Rautalampilaisten yritysten nettisivuja parannetaan esimerkiksi käännättämällä niitä useammalle kielelle. 


Mihin tarkoitukseen?

Yhteistyö voidaan yritysryhmähankkeessa rakentaa niin, että lopputuloksena voi olla esimerkiksi matkailuyritysten veintirenkaan käynnistäminen, logistiikan parantaminen tai yhteinen palvelukokonaisuus.

 

Kenelle?

Mikroyrityksiä voi olla mukana kolmesta kymmeneen, ja ne voivat olla myös eri toimialoilta. Ruokaelämyksiä-hankkeessa on mukana viisi yritystä. Yritykset toimivat maakuntarajan molemmin puolin, kuten Etelä-Konneveden kansallispuistokin, kaksi yritystä on Rautalammilta ja kolme Konnevedeltä. Yritykset tarjoavat matkailu- ja ravitsemispalveluita eli toimivat osin eri toimialoilla.

 

Paljonko tukea?

Yritykset saavat maksimissaan tukea 75% kokonaiskustannuksista. Yhteisen osion kustannuksiin lasketaan mukaan myös hankkeen hallinnoinnista ja kokoamistyöstä syntyvät kustannukset. Ruokaelämyksiä-hankkeessa tukiprosentti on täydet 75%. Ruokaelämyksiä-hankkeen kokonaiskustannukset ovat 57 970€. Yhteisten kehittämistoimenpiteiden osuus on 33 970€, joilla rahoitetaan koulutusta ja yhteisen matkailupalvelupaketin rakentamista. Yrityskohtaisten toimenpiteiden osuus on noin 24 000€. Yksittäisen yrityksen lopullinen maksuosuus on 1700-5000€ riippuen yrityskohtaisten toimenpiteiden määrästä (ml. yhteiset ja yrityskohtaiset kehittämistoimenpiteet).


Kuka hallinnoi?

Tuen hakijaksi eli hankkeen hallinnoijaksi sopii jokin kehittämisorganisaatio: neuvontajärjestö, kehittämisyhtiö tai muu vastaava julkisoikeudellinen tai yksityisoikeudellinen yhteisö. Ruokaelämyksiä-hankkeen hallinnoijana toimii Rautalammin kunta.

Yritysryhmän kehittämishanke pähkinänkuoressa:

  • 3-10 mikro- tai pienyritystä
  • yritykset voivat olla myös eri toimialoilta
  • uusien yhteistyöverkostojen rakentamiseen tuotannossa, markkinoinnissa ja myynnissä
  • matkailupalveluihin tai niiden markkinointiin
  • koulutukseen ja asiantuntijapalveluihin
  • tuki max. 75%

 
Ota yhteyttä!