Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kunnan muutosturva on uudistumiskyky

Kuvassa vasemmalta oikealle Tervon kunnanjohtaja Petteri Ristikangas, kouluttaja Jaana Utti ja SavoGrow:n toimitusjohtaja Olli Tiainen. Kuvassa vasemmalta oikealle Tervon kunnanjohtaja Petteri Ristikangas, kouluttaja Jaana Utti ja SavoGrow:n toimitusjohtaja Olli Tiainen.

Kuntien tulevaisuus oli aiheena Tervon, Vesannon, Suonenjoen, Rautalammin, Pielavesi ja Keiteleen kunnan luottamusmiehille järjestetyssä illassa. Jaana Utti Tamora Oy:stä käsitteli aihetta raikkaalla ja reippaalla otteella.

-Ennen ajateltiin niin, että kehittämällä keskuskuntaa se säteilee muualle. Nyt ajatellaan puolestaan niin, että kehittäminen kuuluu kaikille, Utti sanoi.

Hän korosti, että nykyinen hallitusohjelma on maailman ainoa, jossa kokeilut ja kokeilukulttuuri mainitaan. Hänen mukaansa kokeilukulttuuri tarjoaa mahdollisuuksia erityisesti pienille kunnille kehittämiseen ja kasvuun.

-Paras kunnan muutosturva on uudistumiskyky, Utti sanoi.

Tulevaisuuden kunnan resursseiksi Utti määritteli rahan, luonnon, rakennetun ympäristön ja osaamisen.

-Osaaminen on ainut resurssi, joka kasvaa käytettäessä, Utti kertoi.

 Yksi esimerkki uudenlaisesta kokeilusta kunnasta oli Hämeenkyrön kouluterveydenhoitaja, joka lähti kehittämään omaa työtään nuorten kanssa ottamalla käyttöön uusia somekanavia. 

Tilaisuuden järjesti kehittämisyhtiö SavoGrow alueensa luottamushenkilöille ja henkilöstölleen ja se pidettiin 10.10. Tervon Lohimaassa.

                                                                                                                            Mitä Hämeenkyrössä tehtiin? Tutustu Hämeenkyrön kokeiluesimerkkiin Youtubessa.