Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Pirtsakista palveluita yksityisille ja yrityksille

Suonenjoen kaupungin työllisyyspalvelujohtaja Minna Hynninen-Tuovinen (vas.) ja osuuskuntaohjaaja Hanne Seppälä avajaisissa. Kuva: Hannakaisa MarkkanenSuonenjoen kaupungin työllisyyspalvelujohtaja Minna Hynninen-Tuovinen (vas.) ja osuuskuntaohjaaja Hanne Seppälä avajaisissa. Kuva: Hannakaisa MarkkanenSuonenjoen ja Rautalammin alueella toimiva osuuskunta Pirtsakki on aloittanut toimintansa vuoden alussa. Osuuskunnassa on 13 perustajajäsentä ja osaamista löytyy laidasta laitaan: siivousta, ompelua, kirjanpito- ja tilitoimistopalveluita, suutari- ja mökkitalkkaripalveluita sekä kuulokojehuoltoa.

Kun kevätaurinko paljastaa talven jäljet ikkunoissa tai puiden pilkkominen olisi edessä, löytyy osuuskunnasta apua näihin pulmiin.

”Meiltä löytyy myös samanaikaista palvelua. Esimerkiksi vanhemmille ihmisille ikkunoiden pesu voi käydä voimille tai tavallinen siivoaminen. Voimme auttaa siivoamalla sillä aikaa, kun toinen meistä käy vanhuksen kanssa ulkona. Kesää kohti kun mennään, olen myös aloittamassa mökkitalkkaripalveluita ja puiden pilkkomista ja muutkin pihahommat ja -korjaukset onnistuvat”, Viljo Herranen kertoo.

Osuuskunnan tilat sijaitsevat Suonenjoella entisen postin talossa ja Rautalammilla kunnantalon yhteydessä. Tiistaisin Suonenjoella käy suutari, joka ottaa tilaukset vastaan ja tuo seuraavalla viikolla.

Lisäksi osuuskunta tarjoaa kuulolaitehuoltoa. ”Letkujen vaihdot ja korvakappaleiden puhdistukset ja muu huolto onnistuvat”, kertoo Johanna Tapaninen.

 Kumppanuusohjelmia yrityksille

Yritykset voivat liittyä Pirtsakin jäseniksi ja saada näkyvyyttä. Kumppanuusohjelmia on tarjolla erilaisiin tarkoituksiin ja hyväntekeväisyystyöhön. Osuuskunta haluaa olla mukana kehittämässä Suonenjoen ja Rautalammin yhteisöjä. Osuuskunta voi osallistua esimerkiksi urheiluseuran makkaranmyyntiin yrityksen nimissä.

Osuuskunta käynnistettiin kuntien tukemana Työtä osuuskunnasta -hankkeen tuella. Sen tavoitteena on työllistää kuntalaisia ja erityisesti pitkäaikaistyöttömiä. 

Lisätietoja toiminnasta Pirtsakin Facebook-sivuilta.