Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Seikkailua Leppävirralla


Sami Korventaus on tuore yrittäjä, joka on perustanut Seikkailupuisto Leppiksen Leppävirralle. Seikkailupuisto sijaitsee Vesileppiksen läheisyydessä ja se on rakennettu luonnonpuihin rinteeseen, jonka alapuolella on järvi. Seikkailupuistot ovat kasvavassa suosiossa niin Euroopassa kuin Suomessakin. Leppis on ensimmäinen seikkailupuisto Pohjois-Savossa.

-Sain kipinän seikkailupuistoon vieraillessani itse seikkailupuistossa. Leppävirralle kaivattiin uutta matkailun vahvistusta, ja niinpä ajatus muuttui teoiksi. Pari vuotta meni tähän perustamisprosessiin, leppävirtalainen Korventaus kertoo.

Jokaiselle sopiva rata

Seikkailupuistossa on kahdeksan erilaista rataa, ja myös harjoittelurata ennen kuin varsinaisille reiteille pääsee kulkemaan.
-Harjoittelukierros otetaan ensin oppaan kanssa. Aikaa kannattaa varata pari tuntia, jotta valjaat ja kypärät saadaan puettua ja harjoittelu tehtyä. Radat on tarkoitettu 130 cm:stä ylöspäin, eli ala-asteikäisestä eteenpäin. Meillä on ratoja nuorille, perheille ja kuntoilijoille. Nyt keväällä oli paljon työporukoita ja luokkaretkeläisiä. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan ja haastamaan itseään seikkailuradalle, Korventaus selventää.


Investointituki siivitti alkuun

Toukokuussa avattua seikkailupuistoa on rahoitettu maaseuturahastosta ELY-keskuksen kautta. Tukea on myönnetty seikkailupuiston rakenteisiin ja turvavarusteisiin.

-Kyllähän investointituella on ollut suuri merkitys. Se auttoi saamaan rahoitusta myös muualta. Prosessin edetessä ja papereita selvitellessä tuli monta asiaa vastaan, mitä ei ollut aiemmin edes miettinyt. Samalla oma liikeidea myös kirkastui eri tavalla ja tarkentui prosessin edetessä, Korventaus kertoo.

 

Teksti: Hannakaisa Markkanen  /  Kuvat: Riku Jokinen