Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Erikoistuminen valttikorttina Konditoria Malmbergissa


Kuopion maaseutualueella Maaningalla sijaitsevassa Konditoria Malmberg Oy:ssä valmistuvat niin konditoriatuotteet kuin leivät ja sämpylätkin. Yrittäjä Sami Malmberg on kondiittori jo toisessa polvessa. Konditoria on perheyritys, jossa toimitusjohtajana olevan Samin lisäksi toimivat hänen kaksi veljeään. Neljäs pitää Malmbergin Kahvilaa Kuopion keskustassa.

-Olen ollut täällä oikeastaan 12-vuotiaasta lähtien. Nykyinen työhuoneeni on minun entinen huoneeni, Malmberg nauraa.
Entinen omakotitalo on vuosien saatossa muuttunut kokonaan leipomoksi.

-Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2000 lähtien ja olemme tehneet erilaisia remontteja ja investointeja. Nyt vasta kuulin maaseuturahastosta tätä remonttia suunniteltaessa. TE-keskuksesta minut ohjattiin maaseuturahaston piiriin, Malmberg kertoo.

 

Kuvat: Hannakaisa Markkanen

Erillinen tila gluteenitonta varten

Lainsäädäntö edellyttää erillistä tilaa gluteenittomien tuotteiden valmistukseen, jotta niitä voidaan markkinoida gluteenittomina. Uudet tilat remontoitiin nykyisestä kiinteistöstä sopiviksi, ja entisestä tilasta on jäljellä vain ulkokuori.

-Saimme maaseuturahastosta investointitukea muutostöihin ja myös uusiin koneisiin ja laitteisiin, kuten leipomouuniin, kaulauskoneeseen ja kylmälaitteisiin. Kustannukset pidettiin kurissa sillä, että teimme paljon itse. Saimme 35% investointitukea noin 100 000€ remonttiin, joten summa on merkittävä, Malmberg sanoo.

-Olen todella tyytyväinen maaseuturahaston apuun. Uusi tila mahdollistaa myös tuoreiden gluteenittomien tuotteiden leipomisen ja tavoitteena on, että palkkaamme uuden työntekijän kokopäiväisesti leipomaan pelkästään gluteenitonta, Malmberg kertoo.

Lue koko juttu Yrittävä Maaseutu-lehdestä!