Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Katiska-rahoituksella malliston laajennusta


Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:llä on jälleen Katiska-rahoitusta haettavissa 31.8. saakka. Katiska on Kalakukko ry:n oma rahoitusväline pienille mikroyritysten kehittämis- ja investointihankkeille. Tukea myönnetään yrityksen liiketoimintaa kehittäviin hankintoihin ja toimenpiteisiin. Rahoitus on maksimissaan 2000€, eikä sitä myönnetä yrityksen perustoimintaan tai korvausinvestointeihin.

Viime vuonna yhden naisen yritys VersoGrow oli yksi Katiska-rahoitusta saaneista yrityksistä. Yritys valmistaa ja myy luonnon raaka-aineista käsintehtyjä saippuoita lahjatavaraksi omalla Tundra-tuotemerkillä. Luonnontuoteala on kasvava ala, ja kysyntää tuotteille on sekä matkailukohteissa, kosmetiikkayrityksissä ja liikelahjana yrityksille. Tuotteissa käytetään puhtaan suomalaisen luonnon raaka-aineita. VersoGrow sai rahoitusta 2000€ kylpytuotevalikoiman laajentamiseen.

-Rahoitus käytettiin pääsääntöisesti tuote- ja pakkaussuunnitteluun, sillä oma osaaminen ei riitä ihan kaikkeen, kertoo yrittäjä Katja Rieppo VersoGrow:sta.

Tuttuun tapaan Katiska-rahoitusta haetaan tänäkin vuonna sähköisellä lomakkeella. Sitä voi hakea esimerkiksi tuotekehitys- tai markkinointikokeilujen toteuttamiseen, pieninvestointeihin sekä yrittäjyyttä tukevaan koulutukseen.

- Hakulomakkeen täyttäminen oli mielestäni helppoa, sillä minulla oli jo valmiiksi yrityksen kehitys- ja markkinointisuunnitelma budjetteineen seuraavalle vuodelle, ja siitä poimin ne kohteet ja kulut, jotka olivat Katiska-rahoituksen ehdot täyttäviä. Myös raportointi myöhemmin oli helppoa. Sain tiedon hausta Kalakukko ry:n nettisivuilta, joita olin selailemassa, Rieppo kertoo.

Katiska-rahoitus avasi uusia ovia

Katiska-rahoitus on avannut yritykselle uusia ovia kylpytuotevalikoiman laajentumisen myötä.

-Sain toteutettua myös ne suunnitelmat mitä vähän epäröin kulujen takia. Tuen ansiosta ei myöskään tarvinnut alkaa tinkimään suunnittelun laadusta. Tuotevalikoiman laajentumisen ansiosta olen saanut uusia jälleenmyyjiä ja tänä syksynä menen myös useammalle kotimaan messulle. Pienellä valikoimalla sinne on turha lähteä, mutta nyt on enemmän mitä esitellä, Rieppo hymyilee.

Katiska-rahoitus on myös madaltanut kynnystä maaseuturahaston mahdollisuuksien tutkimiseen.

-En ole vielä hakenut maaseuturahaston tukea, mutta täytyy varmaan tutkia ensi vuonna, löytyisikö sieltä apua yritystoiminnan kasvattamiseen, Rieppo summaa.


Lue lisää Katiska-rahoituksesta: http://www.kalakukkory.fi/fi/hakuopas/katiska---rahoitus/
Hae Katiska-rahoitusta: http://www.kalakukkory.fi/fi/hakuopas/katiska---rahoitus/katiska2-hakulomake/