Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Paloisvuoren kuntoportaat Iisalmeen


Avajaisia vietetään 8.9.


Iisalmen puskaradiossa on pöhinää Paloisvuoren kuntoportaiden ympärillä. Portaat ovat puhuttaneet iisalmelaisia jo useamman vuoden ajan. Nyt vihdoin ne ovat toteutumassa Iisalmen yrittäjien vetämänä kehittämishankkeena.


-Iisalmeen on toivottu kuntoportaita jo vuosia. Jo viisi vuotta sitten selvittelimme Iisalmen Yrittäjissä kustannuksia, mutta silloin arvelimme ne liian kalliiksi. Tammikuussa 2018 sitten otimme asian uudelleen esiin ja aloimme selvittää tukimahdollisuuksia, kertoo Iisalmen yrittäjien puheenjohtaja Jukka Ryhänen.

-Saimme jo hakemusvaiheessa useilta paikallisilta yhdistyksiltä käyttäjäsitoumuksia. Jo se kertoi meille, että portaita todellakin tarvitaan ja odotetaan. Iisalmen Yrittäjät yhdessä paikallisten yritysten kanssa haluaa lisätä ihmisten vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Toki portaat lisäävät Paloisvuoren liikunta-alueen tarjontaa ja tekevät sen entistä houkuttelevammaksi, Ryhänen kertoo.

Iisalmen yrittäjät kysyivät rahoitusmahdollisuuksia Iisalmen kaupungin elinvoimayksiköstä, ja sieltä ohjattiin Ylä-Savon Veturi ry:n pakeille ja maaseuturahaston kehittämishanke tuli kyseeseen.

-Portaiden rakentamiskustannus on noin 36 000 euroa, ja saimme maaseuturahastosta 60% tuen kokonaiskustannuksista Ylä-Savon Veturin kautta. Omarahoitusosuutta olemme kartuttaneet ns. yrityskumppaneiden avulla ja mukaan olemmekin saaneet ilahduttavan monta tukijaa. Lisäksi teetämme portaisiin hankkeen ulkopuolella valaistuksen. Selvästi on huomattavissa, että hyviin hankkeisiin ollaan valmiita lähtemään mukaan, Ryhänen iloitsee.

Hakuprosessi oli nopea ja sujuva yhdistyksen kannalta.

-Hyvä hanke kannattaa aina toteuttaa. Toki hakemuksessa on oma byrokratia ja täytyy muistaa kilpailuttaa

hankinnat ja olla muutenkin tarkkana, koska käytetään yhteisiä rahoja, Ryhänen sanoo.

Hanke on edennyt nopeasti toteutusvaiheeseen. Paloisvuoren portaat ovat viittä vaille valmiit ja avajaisia vietetään 8.9. klo 15 ja kaikki iisalmelaiset ovat tervetulleita.

-Kaikille avoimissa avajaisissa mm. kellotetaan pohja-aika portaiden nousulle. Sitä sitten voivat kaikki halukkaat lähteä alittamaan, Ryhänen myhäilee.

Teksti ja kuvat: Hannakaisa Markkanen