Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Tulostaminen helpottui investoinnin myötä

Iisalmessa toimiva Kopio-Raksa Oy on kopio- ja tulostusalan yritys, joka työllistää kolme ihmistä. Tyypillisimmillään asiakkaat haluavat tulostuttaa esimerkiksi rakennuspiirustuksia tai muita lupa-asioihin liittyviä dokumentteja, joita on vaikeaa tai mahdotonta kotiprintterillä tulostaa.

 

-Tuotannon pullon pullonkaula oli aiemmin rakennuspiirustuksien jälkikäsittely eli taittaminen ja leikkaus, kertoo yrittäjä Jukka Ryhänen.

 

Yritys investoi uuteen kopiokoneeseen ja sai siihen maaseuturahaston investointitukea 35% noin 30 000€:n kokonaiskustannuksista Ylä-Savon Veturi ry:n kautta.

 

Nopeus kasvoi ja laatu parani

 

-Investoinnilla automatisoimme aiemmin käsityönä tehdyn jälkikäsittelyn. Nopeus kasvoi ja laatu parani investoinnin myötä. Nyt pystymme reagoimaan entistä nopeammin myös kiireellisiin tulostustöihin, Ryhänen jatkaa.

 

 -Hakuprosessi oli mutkaton ja sujuva. Kaupungin yritysneuvojan kanssa kävimme tuen ehtoja läpi osittain yhdessä tehtiin kustannuslaskelmia ja arvioitiin tulevia vaikutuksia ennen hakemuksen jättämistä Ylä-Savon Veturin toimistolle, Ryhänen sanoo.

 Päätös investoinnista tuli nopeasti ja investointi toteutettiin nopealla aikataululla.

 -Ilman muuta voin suositella muillekin yrittäjille. Byrokratiaa hieman on, mutta sähköinen Hyrrän käyttäminen oli kuitenkin helppoa, Ryhänen summaa.

 

Teksti ja kuvat: Hannakaisa Markkanen