Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Virtuaalinen koirakoulu

Uusi netissä toimiva eläintenkoulutuspalvelu haluaa tuottaa iloa ja hyötyä sekä lemmikeille että niiden omistajille. Ilomme-palvelun kehittämiseen saatiin yrityksen perustamistukea.

 

Ilomme-palvelun avulla koiran kouluttaminen ei ole ainakaan paikasta tai ajankohdasta kiinni, sillä se toimii internetissä. Ilomme-nettisivuilta löytyy kursseja niin lemmikkikoiran omistajille kuin pitkälle edenneille koiraharrastajille.

”Halusimme tuoda koirankoulutusmaailman kaikkien saataville helposti. Into koirien kouluttamiseen on kasvanut paljon viime aikoina, joten kaikille treenaajille ei löydy paikkoja koirakouluista,” kertoo Aniverse Oy:n, Ilomme-palvelun takana olevan kuopiolaisyrityksen luova johtaja Tiina Haring.

Ilomme-palvelun kurssit on toteutettu videoina, ja koulutettavat asiat on pilkottu pieniksi osakokonaisuuksiksi. Kotikoiran omistajille hyödyllisiä opintoja ovat esimerkiksi itsehillintään ja seuraamiseen keskittyvät kurssit. Perustaitoihin liittyvät kurssit voi opiskella maksutta.

”Palvelumme neljän peruskäytöksen hyvä hallinta auttaa ennaltaehkäisemään ongelmakäytöstä, kuten remmirähinää tai karkailua. Niistä on siis varmasti hyötyä kaikille koiranomistajille,” Aniverse Oy:n toimitusjohtaja Auli Ekdahl toteaa.

Jos haluaa edetä taidoissa pidemmälle, ja perehtyä vaikkapa agilityyn tai hajutyöskentelyyn, voi ostaa erilaisia syventäviä kursseja ja kurssikokonaisuuksia.

Yhteistä kaikille kursseille on koulutusfilosofia, jonka mukaan eläintä autetaan keksimään oikea ratkaisu itse positiivisen vahvistamisen kautta.

”Olemme tietääksemme ensimmäinen verkossa toimiva koirankoulutuspalvelu, joka opettaa käyttämään eläimen tunteita hyödyksi koulutuksessa,” Ekdahl
sanoo.

 

Kasvusuunnitelmia

Vuonna 2017 syntynyt Aniverse Oy sai ELY-keskukselta maaseudun kehittämistukea yrityksen perustamiseen. Rahoituksen turvin rakennettiin verkkoalusta, ja Ilomme-palvelu saatiin lanseerattua vuoden 2018 keväällä. Nyt rekisteröityneitä käyttäjiä on yli kuusi sataa.

Aniversen pääkouluttajana toimii Harri Katainen, joka on samalla yrityksen yksi perustajista ja omistajista Ekdahlin ja Harlingin lisäksi. Kataisella on vuosikymmenten kokemus eläinten kanssa työskentelystä, ja hän on muun muassa kouluttanut koiria Suomen YK-joukoissa. Koirien lisäksi hän on kouluttanut muitakin eläimiä esimerkiksi eläinnäyttelijöiksi mainoksiin. Aniverse saattaakin laajentaa tulevaisuudessa koulutuspalvelunsa kattamaan myös muita eläimiä kuin koiria.

”Samat koulutusperiaatteet ja -tekniikat toimivat eläinlajista riippumatta. Esimerkiksi kanat oppivat samoja juttuja kuin koirat,” Auli Ekdahl tietää.

Aniverse haluaa levittää ilosanomaansa myös muualle maailmaan.


Juttu, kuvat ja video Maria Marcus