Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Yksilöllistä ja ekologista designia Haminalahdessa

Design Tallilyhty Oy on tammikuussa 2018 toimintansa aloittanut yritys, jonka toimialana on sisustussuunnittelu ja sisustustuotteet. Erityisesti kierrätys on yhtenä ajatuksena yrityksen sisustustuotteissa. Kesän ajan Tallilyhty Oy:n tuotteita oli myynnissä Pikku Pietarin kujalla Kuopion keskustassa, mutta syksyllä on valmistumassa uusi aittapuoti Kuopion Haminalahteen.

-Rakennamme yritykselle kivijalkamyymälää. Tallilyhdyn aittapuoti valmistuu Kuopion Haminalahden kauniisiin maisemiin omakotitalon pihapiiriin, päätoiminen yrittäjä Tarja Tiihonen kertoo.

Maaseudun yritysrahoituksesta Tiihonen oli lukenut lehdistä ja bongannut niin Kalakukko ry:n kuin ELY-keskuksenkin. Design Tallilyhty Oy sai maaseuturahaston investointirahoitusta uuden aittapuodin rakentamiseen lopulta Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n kautta 35% kokonaiskustannuksista.

-Investoinnin merkitys on yritykselle suuri, koska näin saadaan yritykselle toimitilat myymälää varten, Tiihonen kertoo.

-Hakuprosessi oli pitkä ja tarkka. Vaikka paljon tein laskelmia ja hain tietoa, sain Kalakukko ry:stä hyvin apua tarvittaessa. Ehdottomasti suosittelen myös muille yrittäjille hakemaan maaseuturahastosta rahoitusta, Tiihonen kiittelee.

Kivijalkamyymälä avataan lokakuussa

 

Uusi kivijalkamyymälä avataan lokakuussa Haminalahteen Ikean ”naapuriin”. Ikean kilpailijaksi sisustuspuodista ei ole, vaan sen kilpailuvalttina ovat nimenomaan yksilölliset sisustustuotteet, joita ei muualta Kuopiosta löydy. Lisäksi puodissa myydään tuunattuja ja kunnostettuja tuotteita sekä alan harrastajille myös Annie Sloanin kalkkimaaleja, joilla voi itse maalata huonekaluja uusiksi.

Aittapuotiin valmistuu myös kahvio ja sisustustuotekirppari. Lisäksi kalkkimaalien käytöstä on tulossa myös kursseja asiakkaille.

-Rakennusprosessissa on tullut viivästyksiä esimerkiksi hirsikehikon aikataulun suhteen. Tarkkaa ajankohtaa en pysty sanomaan, mutta ilmoittelua kannattaa seurata. Sitä ennen tuotteita voi ostaa nettikaupasta, joka on auki ympäri vuorokauden, Tiihonen naurahtaa.

Lisätietoja: www.tallilyhty.fi

Teksti ja kuvat: Hannakaisa Markkanen