Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari pidetään 4.6.2020 klo 9-12. Tilaisuuden tavoitteena on laajentaa näkökulmaa siihen, millaista maaseudun yrittäjyys on tulevaisuudessa, ja kannustaa tarttumaan yrittäjyyden mahdollisuuksiin maaseudulla.
Suomen maaseutu on täynnä loistavia yrityksiä, mutta miltä näyttää tulevaisuus? Miten megatrendit vaikuttavat yrittäjyyteen maaseudulla ja kuinka meneillään oleva koronapandemia vaikuttaa näihin kehityskaariin pitkällä aikavälillä? Onko digitaalisuus, alustatalous ja verkostomainen tapa toimia maaseutuyrittäjyyden uusi normi? Jos yrittäjyys maaseudulla kiinnostaa niin mihin pitäisi panostaa ja mistä saa apua?
Webinaari tarjoaa näkökulmia ja vastauksia näihin kysymyksiin. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!
Ilmoittaudu 2.6.2020 klo 18 mennessä. Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä.
Ilmoittautuneille toimitetaan linkki webinaariin. Webinaari toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin ja ohjeet liittymiseen viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä.
Ohjelma:
8.30 Linjat aukeavat
9.00 Tilaisuuden avaus
Juho Lapatto, ProAgria, Tulevaisuuden tuottajat -työryhmän koordinaattori
9.05 Minä väitän: Yrittäjyyden näkymät maaseudulla ovat parempia kuin vuosikymmeniin
Tuomas Kuhmonen, tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Turun yliopisto
Koronakriisi tulee muuttamaan ihmisten ja yhteiskunnan toimintamalleja. Miten se vaikuttaa yrittäjyyden näkymiin maaseudulla pitkällä tähtäimellä? Myös fossiilitaloudesta siirtyminen kiertotalouteen tulee luomaan uusia yrittämisen muotoja. Nopean muutoksen myötä työntekijöille on tilausta maaseudulla.
9:30 Myssyfarmi – it’s not cool, it’s warm!
Janne Rauhansuu, Myssyfarmin isäntä
Pöytyältä Tokioon: miten hyödynnämme digitaalisuutta, verkostoja ja maalaista kulttuuriperimää?
9:55 Villit juuret – vuoden 4H-yritys
Venla Siltovuori, 4H-yrittäjä
Miltä maailma näyttää yrittäjän alkutaipaleella? Mikä on Villit juuret -yrityksen tarina ja miten 4H-yrittäjyyskonsepti käytännössä toimi?
10:20 Tauko
10:30 ”Karvakorvat työkaverina” -yritysryhmä: verkostoitumisen merkitys yritysten ja tuotteiden kehityksessä
Heini Iinatti, projekti- ja yritysasiantuntija, ProAgria Oulu
10:55 Mitä on alustatalous ja miten maaseudun yritykset voivat sitä hyödyntää käytännössä?
Emmi Maijanen, projektipäällikkö, Digiriihi-hanke
11:20 Yrittäjyys maaseudulla kiinnostaa – miten pääsen alkuun ja mistä saan apua?
Marja Malmstedt, yritystoiminnan kouluttaja, Suomen yrittäjäopisto
Reijo Martikainen, johtava asiantuntija, Ruokavirasto
11:55 Loppusanat
Lisätietoja:
Tuomas Metsäniemi
Verkostoasiantuntija
tuomas.metsaniemi@ruokavirasto.fi
Puh. 050 352 0392 / 0295 312 481
Verkostopalvelut I maaseudun kehittämisosasto I Ruokavirasto